Los salvadores

El lunes pasado me senté frente al televisor con mi camiseta de la selección española de fútbol, la foto del Monarca en la mesita y una tapa de paella.

Pensé que asistiría a un combate de boxeo, pero el debate entre Zapatero y Rajoy no pasó de parecer un espacio de televenta en la madrugada.

Los dos quieren salvarme del cambio climático, de la crisis económica, del caos de la inmigración, me van a devolver no sé cuántos euros del IRPF, me van a dar un cheque bebé (y eso que carezco de descendencia reconocida), me van a traer agua a Murcia por trasvase o desaladoras (y eso que vivo en Barcelona)...

Iluminado por la luz láctea de la pantalla, que me adormecía, recordé un viejo chiste de Eugenio:

Lo saben aquel que dice que es un tío que iba por el campo cazando mariposas. En eso que persiguiendo una papallona, el tío tiene la mala fortuna de caer en un precipio de mil quinientos metros de profundidad.

El tio cau. Pero a los veinte metros de descenso tiene la fortuna de agarrarse a una rama, se coge fuertemente en ella y empieza a chillar desesperadamente: "¿Hay alguien?". Y se oye el eco que diu: "Alguien, alguien, alguien...".

El tío: "¿Hay alguien?".

El eco: "Alguien, alguien, alguien..."

Por tercera vez, angustiosamente, diu: "¿Hay alguien?".

Se oye una voz profunda, penetrante, con personalidad, que diu: "Sí hijo mío, está Dios. Sigue mis instrucciones sin miedo. Suelta tus manos, déjate caer al vacío, que antes de que tu cuerpo se estrelle contra el suelo, mandaré cuarenta mil ángeles mayores, al mando de mi bien amado Arcangel San Gabriel, que batiendo sus potentes alas vencerán la ley de la gravedad, y succionando el aire te remontarán otra vez hasta el punto de partida".

Diu: "Vale, gracias, pero... ¿hay alguien más?"

Cuelgo un par de clips de la RAI y TV3. Quizás os ayuden a elegir una papeleta de la mesa electoral el próximo domingo. Pensad también en esa niña que igual nace ese día, en el país que encontrará, en que debe tener unos padres con trabajo y acceso a una buena educación. Buenas noches... Y buena suerte.17 comentarios:

  Seguim anant tard eh! ;) M'he fet un fart de riure, de debò. L'acudit el recordo perfectament i em feia molta gràcia. El símil que fas em sembla boníssim i malauradament molt real. La teva manera de posar-te davant de la tele... molt poc glamourosa hehehehe, però bé... se't perdona perquè tampoc te'ls havies de lligar. Tot plegat genial, un post boníssim!

   

  I els vídeos... molt bons! Llàstima, però, que siguin tan reals també. Aquests pallassos, sense voler ofrendre una professió tan maca i tan digna, a sobre es barallen per governar-nos i, el que és més greu, un dels dos ens tocarà segur.

  Un post brodat i contundent, paseante!

   

  Vota al PACMA. Hay alguien más por ahí...

   

  No vaig veure el debat. No tinc samarreta de la selecci� espanyola ni fotos de desconeguts jaja. De fet em vaig oblidar. Despr�s mires els diaris i cadascun d�na una versi� molt diferent.
  B� diumenge votarem, espero que no sorti el de la barba.
  PD Tens un comment meu a Sant Medir.

   

  ja nomes em miro el Polònia, l'has vist aquest?

   

  Moltes gràcies Rita, tret d'això que dius que semblava poc glamourós mirant el debat. Estava "mono". Coi.

  Emily, crec que hi ha una locutora de ràdio que el vota, malgrat que sovint la conviden a les "corridas".

  Ja he vist el teu comentari Khalina a l'altre post :-). I no tens la samarreta "rojigualda"...? Mira, quan sigui el teu aniversari (i ja manarà el de la barba), ja tenim regal.

  Maite, l'acabo de veure. Els del Polònia són uns genis.

   

  Casa. 19h. Sona el telèfon.

  Ring!! Ring!!!
  -Disculpe, hay algún hombre joven en la casa? Necesitamos hacerle una pregunta para .... (nom de la casa dels enquestadors).
  -No, no hay ninguno.
  -Me puede decir su edad?
  - (i jo que li dic)
  - Sería tan amable de decirme si piensa mirar el próximo cara a cara entre Zapatero y Rajoy?
  - No.
  - Gracias.
  Clinc!

  I quan arriba el día començo a mirar el partit de boxa. No vaig aguantar gaire estona la televenta.

  A qui li serveixen aquestes enquestes tan poc riguroses?

   

  Es que una tapa de paella... què vols que et digui, ni té glamour ni res de res! Ho sento ;)

   

  Jo vaig votar fa prou dies per correu així que no m'ha afectat massa la campanya. Ho tenia ben clar des del principi.

   

  A mi em passa como a la Nimue. Estaré fora d'Espanya el cap de setmana i vaig votar ja fa uns dies, així que la campanya m'ha estat bén igual.

   

  Doncs soc bastant passota en aquest sentit, si que votaré el diumenge, però potser pel bosc fent fotos :)
  M'agrada el teu bloc, es enginyós.
  Petons i molt bon cap de setmana.

  Gracies per la visita.

   

  Paseante, si a més de la tapa de paella hi afegeixes uns mitjons d'executiu que t'has d'anar pujant cada punt i moment, el glamour serà espatarrant!

  Jo no em vaig adormir, tant de bo ho hagués fet, o ... molt millor, tant de bo ens haguéssim muntat un bon polv... vull dir... tu ja m'entens, perquè total, pel que s'havia de veure i de sentir...

  Bona tarda... i bona sort!

   

  JEJE...Mr Bean esta del carajo!, no se como lo hace para no pestañear, es alucinante, le daran algo a ZP para tener los ojos abiertos tanto tiempo??
  En fin esta claro que al menos queda sentido del humor.
  Digo yo que a los cuarentones sin hijos, que no estan en paro, no tenemos un partido de esos con ofertas de útima hora no??

  En fin no me puedo despedir a lo gerge clonney o zp porque es de dia asi que buenos dias y bueba suerte ;)

   

  Un poco más de humor , por favor...
  Que grande Eugenio.

  http://es.youtube.com/watch?v=Iq6os6KiVgQ

   

  Paseante! tas bé...? mmmm...

   

  Violette, serveixen a les empreses enquestadores per poder facturar.

  Coi Rita, una tapa de paella ben feta... abans que un big-mac (s'escriu així?).

  Nimue, doncs si tenies clar que votaries PP d'un bon principì, res a dir :-)

  M, també has votat al PP per correu? Ains. És per provocar eh?

  Suposo que les fotos van sortir bé Luluji. Gràcies per tornar-me la visita.

  Arare, tinc mitjons tan desgastats que semblen d'executiu :-) Un bon polv? Sona a rus.

  A los cuarentones sin hijos y que no están en paro, pero que mantienen un blog, deberían darles al menos una secretaría de Estado, Atikus.

  Jaja, es grande MK.

  Sí Nimue, estic bé. Gràcies pel comment preocupat. Disculpeu tots plegats perquè fa dies que no us puc llegir i que no escric res. O tinc poca feina o en tinc molta. I ara estic liat. A veure si ho acabo tot, i puc tornar al món blocàire abans de fer uns dies de vacances per Setmana Santa. I si no a la tornada. Tinc coses que vull explicar, però no trobo el moment de posar-m'hi.

  Fins ara mateix.

   

  Ah, que bé que has "respirat". Et trobava a faltar i ja patia! :)