Roba estesa per Nadal



Pujo al terrat per penjar roba i m'hi trobo el sergent Hayden posant agulles a mitjons llargs i curts, a pijames seus talla XL i d'altres petits dels seus fills amb dinosaures al pit. També penja a l'estenedor peces indesxifrables de la seva dona (jo no sabria per on agafar-les amb les pinces). Semblen samarretes, però porten tirants i un és més curt que l'altre. Un jeroglífic fashion. Omple tres cordills amb roba de coloraines.

Deixo el cubell a terra i penjo tres parells de mitjons negres, tres calçotets negres i tres samarretes negres (encara no he redecorat la meva vida). Quan he acabat, ell encara està a la meitat de la bugada. És el que comporta tenir família.

Parlem de futbol, dels cent vint euros que ens han tocat per la grossa de Nadal en un número que compartíem, d'un conte que ens publicaran a la dona dels mars del sud i a mi en una revista per a infants...

L'espero per baixar als pisos de sota on dormen la seva dona, el petit Hayden i el petit faraó Nil, no fos cas que atraquessin aquell sergent dels Mossos d'Esquadra que fa gairebé metre noranta. A casa meva no hi ha ningú per esperar-me perquè la dona dels mars del sud i el gos Bruc han marxat cap al seu país per passar les festes. Així que no tinc pressa i fumo una cigarreta mirant els balcons farcits de llumets de Nadal, mentre el cunyat acaba de penjar calces i sostens en aquella foscor del terrat de Roger de Flor.

Observo els patis nocturns, el carreró sense cotxes. Escolto tot aquell silenci i penso que feia temps que no em sentia tan bé en un lloc. Feia temps que no era tan feliç com ara.

Per això us puc desitjar un Bon Nadal, sense que sembli un tòpic. Espero que el vostre sigui com a mínim com el meu.

10 comentarios:

    Qui havia de dir que la felicitat depenia de penjar la roba... :P
    Bromes a part, es bonic veure'l feliç Sr. Paseante!!
    Jo crec que tb estic aprenent a ser feliç amb el que tinc (que no és poc).
    Molt Bon Nadal!!!

    Petonets

     

    Fa feliç veure't feliç.
    Bon nadal, paseante, que tinguis un bon any :)

     

    Per a la gent de bon cor, la felicitat d'un altre és la pròpia. Normalment els terrats reserven tristeses i enyors així que aquesta imatge és doblement guaridora. Feliç dia, Paseante!

     

    Bon Nadal, mister Scrooge! I recorda que, si poses el morret d'enfadat i no ets feliç, vindra el fantasma, q sere jo i et fara: uuuuuhhhhh, soy el fantasma de las navidades futuras...uuuuuu. he venido a buscarte...uuuuuuu. com digues paparruchas....
    L'angelet de Deu i jo et desitgem q tingues un bon any :-)

     

    Sentirse feliz es festejar.
    Que tengas unas feliz Navidad con los tuyos.
    Un abrazo.

     

    M´afegeixo a la cua de les felicitats.
    Fa goig llegir-te feliç.
    Bon Nadal!

     

    Ai que bé!!!
    :)
    Bon i dolç Nadal!

     

    Ja veus de quines coses més simples està feta la felicitat...
    Celebro aquest estat teu i em fa content llegir-te feliç
    Que acabis de passar un bon Nadal
    abraçada

     

    Me'n alegro dels bons canvis a la teva vida i la teva felicitat. Bones festes!!

     

    Jo m'he esperat que ja fossim un altra any a veure si ja havies deixat de considerar-me un desconegut...

    :)

    Per cap d'any vaig posar la cançó que has posat tu (sense copiar-te, que no la havia vist), de boca de la Cat Power que no té tanta veu de cassala/ponent... :P

    Bona any, passejador!