Carlitos Churchill y otras personas que no son spam


Este viernes entré en todos los restaurantes de la calle dels Sitges, en Barcelona. Me daba de lleno el sol en la cara, hasta cegarme, caminando por la acera de la izquierda. Llevaba mi camiseta gris de la buena suerte. Las paredes eran de piedra antigua, pero yo buscaba a mis amigos recientes: Ilse y Carlitos Churchill.

Los descubrí tras el tercer escaparate al que pegué mi nariz. Se reían con ganas en una mesa para dos personas, con sus gafas de pasta modernas. No quise quebrar el encanto de ese momento entre ellos. Caminé hasta el final de la vía y me senté en un pilón de hierro para fumar un cigarrillo. Cuando regresé estaban más serenos, a punto de pedir el postre. Entré en el restaurante. Le di un beso a Ilse. Después me presentó a Carlitos. Los dos tienen los ojos azules. Los dos parecían ingleses extraviados tras sus mapas de Barcelona ese mediodía, como en una película de Joseph Losey, aunque sean madrileños. Charlamos, y decidí que Carlitos formaría parte de mi lista de personas admitidas en este mundo. El resto son spam. Es un tipo encantador, risueño, inocente, agradable. Me enamoré de Carlitos. Claro que llevaba mi camiseta gris de la buena suerte, que me impide conocer a cabrones.

Este sábado, después de que ella adquiriera todas las mercancías de la tienda del CCCB para llevar regalos a su lista de personas admitidas en este mundo, compartí con Ilse un trozo de sandía en un muelle, con las piernas flotando como vírgenes suicidas sobre el Mediterráneo. Estábamos a la sombra de una palmera, y era agradable dejar pasar el tiempo allí con mi segunda hermana. Contándonos temores y alegrías. Haciéndonos un resumen de lo que nos ha traído la vida recientemente. De lo que nos ha robado. Parecíamos niños en el recreo de la escuela. Llevaba mi camiseta negra de la buena suerte, que me impide comer sandía con personas malparidas.

Luego quedamos con la princesita y Buñuel en el Barrio Gótico. Los descubrimos a través del escaparate de una bombonería de la calle Portaferrissa. Estaban guapos, vestidos de fiesta porque esa noche iban a una entrega de premios teatrales. Parecían una pareja surgida de una película francesa de Eric Rohmer, con sus ojos oscuros y sus narices afiladas, seleccionando con cuidado el bombón que les ofrecería un momento de felicidad. Escuchaban con atención a la dependienta, que parecía contarles exhaustivamente los detalles de cada dulce, antes de decidirse por la compra de uno u otro. Transformando una nimiedad en un acto de importancia vital. No quisimos quebrar el encanto de ese momento. Ilse y yo caminamos hasta el final de la calle. Me senté en un pilón de hierro para fumar un cigarrillo, mientras ella me contaba esas historias que en su boca siempre parecen cuentos de Elvira Lindo. Habla como escribe. Luego nos reunimos con ellos y, en ese patio del Museu Marés, Ilse, la princesita y Buñuel se incluyeron mutuamente en su lista de personas que se admiten en este mundo.

Este domingo quedé con Ilse y la mujer elegante en el patio del CCCB. Llegué tarde, como siempre. Las descubrí hablando en un banco, a lo lejos, como si fueran amigas eternas. Me senté en un pilón a fumar para no romper su unión. Ilse seguía pareciendo una turista británica en Barcelona, y la mujer elegante tenía la energía de una Sofía Loren, con esa dureza italiana en sus ojos. Las contemplaba, mientras aterrizaban palomas en las baldosas y el viento levantaba las faldas de las turistas de verdad. Pensaba en la suerte que tengo de conocer a toda esa gente, para la que pondría una mesa larga en un patio con flores. Y me sentaría a escuchar sus risas y sus historias, tras la comida.

Este domingo por la tarde, mi camiseta marrón de la buena suerte no me impìdió cargar la maleta de Ilse, que tenía una rueda rota, hasta la estación de Sants. Regresaba a Madrid. La vi desaparecer por los pasillos del AVE, mientras añoraba ese viernes pasado cuando la buscaba por la calle dels Sitges. Mi segunda hermana se giró para mirarme. Es la única persona del mundo que lo hace cuando nos despedimos. Tenía los ojos muy azules. No sabía cuando los volvería a ver.

Salí con la mujer elegante a la calle. La obligué a caminar, a pesar de sus protestas italianas. Un día de éstos la pongo en la carpeta spam.

18 comentarios:

    Llegir aquest apunt a les set del matí és començar el dijous flotant.

    Crack!

     

    Jo t'he llegit una miqueta més tard (:P), però també m'ha deixat molt bon rotllo...

    Xulo, paseante!
    Petonets!

     

    Plens de màgia, aquests relats teus...

     

    Jo sóc tan dolenta que m'has de posar a la llista d'spam i directament a reciclar, ñaps. A l'abocador encara no...
    I vigila les males paraules als textos! joer

     

    Sí, has dit malparit" !

    I que consti que vaig caminar!! (una parada de bus després i de baixada... vaaaaaleeeeee)

     

    Ja ja ja! boníssim!!!
    Quina bona forma de descriure-ho: "llista de persones admesos a aquest món", "la resta, spam"
    Simple i ras! m'encanta!

     

    Sí, m'ha encantat aquesta expressió.. de persones "spam". Jo crec que tinc més spams que admesos...je,je,je

    Per cert, quan pugui et faig cas, i canvio el tema dels comentaris!

    ;-D

     

    Aisss! que m'has tocat el punt feble d'aquests dies. Jo tinc la meva carpeta spam a punt d'explotar. No sé si és l'edat o què però n'hi ha més dins que fora...
    PD m'agrada molt el niuluk del blog.

     

    què boooo!!!! m'encanta!!!!!

     

    Je! quina bona idea aquesta de l'spam! jo no en tinc massa d'spam, ara que pense. La majoria són bona gent de la que dóna gust trobar-se en la safata d'entrada. Però em quan se'm presente algun plasta el batejaré immediatament com a spam i me'n recordaré de tu. Per la idea, clar, no perquè tu sigues un plasta... B7s!

     

    M'ha fet gràcia això de la gent spam. Espero estar en el grup d'admesos, malgrat que t'inventis baralles amb navalles amb pescadors.
    M'ha agradat molt aquest post

     

    Have Artritis pains?You need a natural enlargement?.Only Youngest have Shocking sexuality other.reduce stress .Enjoy .We have your wanted meds at low prices only.

     

    Té copyright això de les persones spam? ho puc compartir? ho puc fer servir? Bon relat, com sempre, i genial com t'expliques, un plaer, enorme, llegir-te :) Petons!!!

     

    Hahahaha que bona MK!!! Aquesta dona és una crack! :-)

     

    Rita, Mk, què significa: a natural enlargement? És que no sé idiomes

     

    Tens una forma de relatar que enganxa fins al final.

    Salut!

     

    masses spams antics... sort que ho salvo amb la llista de nous admesos... però fa peneta perdre a persones que han format part del nostre petit món. Suposo que això és viure.

    Petonets... que bé que ho fas, això de explicar històries. Hauràs de fer un cd amb contes per anar a dormir.

     

    Òscar, a les set del matí flotes sense voler, llegeixis el que llegeixis. En qualsevol cas, moltes gràcies maco.

    Rita, gràcies. No et puc imaginar de mal rotllo a tu. Potser seriosa, però mai amb mala folla, que diem a la terra de la boira.

    Vida, moltes gràcies.

    Emily, tu i el Veí anireu a petar directament a la llista spam :-) I ves que no s'hi sumi l'MK.

    Gemma, no vas caminar ni 10 minuts. Com que la senyoreta porta sandàlies italianes de les cares...

    Filadora, va sortir així. Gràcies.

    Eli, amb aquesta rialla segur que tens més admesos que spam. Gràcies per canviar el tema de la finestra. És molt més pràctic així, no trobes?

    Llum, gràcies. Saps? Tinc una amiga (la Monts) que el meu sistema sempre la posa a la carpeta spam. No sé per què. Però ella s'enfada. Igual al teu spam també hi tens amics perduts allí.

    Candela, gràcies.

    Nimue, no tens spam perquè no t'escric. Demà ho faré :-)

    Khalineta, les baralles amb el pescador són de broma, ja ho saps. Tu sempre estaràs en la meva llista d'admesos.

    MK, fa poquet li explicava a la Rita que el parell o tres de vegades que ens hem creuat per Gràcia, te m'has llençat al coll sense que jo et veiés a venir. Em vas fotre un bon susto, noia. Ara ho faria amb tu, això d'abraçar-te d'amagades, perquè m'ha semblat genial el teu comentari. És brillant. Llàstima del Mateu i del Manolo, que et tenen segrestada.

    Cris, no té copy. Ho pots fer servir sempre que vulguis. Cap problema.

    Rita i Emily, ja hi tornem a ser. Si voleu festejar amb l'MK, feu-ho als vostres blogs :-) Aquí s'ha de venerar el Paseante.

    Montse, gràcies pel cometari i per entrar. Et visitaré. Un petó.

    Rateta, si no ho vols no perdràs cap persona del passat. Jo procuro no fer-ho, tret que siguin indesitjables. Sempre es bonic posar-se una miqueta al dia amb elles, ni que sigui superficialment. Un petonet.