Marnie


Todos tenemos (o hemos tenido en el pasado) amistades peligrosas. Hace años conocía a un tipo que podía suministrarte lo que quisieras (sin preguntar el origen) aunque no te hiciera falta. Un tipo espabilado. En esa época él era el rey de la noche y me venía bien ante las chicas que me chocara la mano de esa manera extraña. Me hacía sentir cool, pero no éramos más que dos pelagatos.

Luego conocí a A. Pensé que era la ladrona que me había vaciado el piso. Siempre mostraba una mirada perdida y azul como la de la protagonista de Marnie (1964) de Alfred Hitchcock. Su pasado había sido complicado como el de la protagonista de Marnie. Tenía copia de mis llaves, y la cerradura no había sido forzada. Pero no le conté mis sospechas a la policía porque, en el fondo, Marnie me gustaba. Leí mil libros sobre cleptomanía en la biblioteca de la Facultat de Psicologia para intentar ayudarla. Obviamente no se dejó, porque ni era cleptómana, ni había asaltado mi vivienda (eran simples ensoñaciones mías). Y cuando, pasado el tiempo, le he ido recordando la historia, siempre acaba asegurando que tengo una imaginación enfermiza.

Después apareció M. Ladrona, secuestradora, pasante de joyas robadas. Una perla de ojos grises y cabello corto y canoso, recién salida de la cárcel a sus sesenta y cinco años. Me narró historias increíbles, mientras me preparaba croquetas caseras (siempre le hacía probar una, por si las moscas). Nunca acabamos de ser amigos de verdad, porque su desconfianza disparaba la mía.

No había tenido nuevas amistades peligrosas, hasta que la mujer elegante me presentó a una conocida suya en un encuentro imprevisto. Ayer coincidí de nuevo con ella, por casualidad, en unos almacenes. Tenía la mirada perdida y azul de la protagonista de Marnie. Nos saludamos de manera algo impersonal, mientras manteníamos una distancia prudente entre nosotros. Pero me preguntó si podía acompañarla a la tercera planta, sección de calzado. El día que explicaron el significado de la palabra NO en la escuela, estaba en la cama con sarampión. Se probó unas sandalias italianas estupendas que costaban ciento veinte euros. Caminó con ellas entre las estanterías. Le sentaban bien. De repente, puso discretamente sus zapatos usados en mi bolsa de plástico con el cartón de tabaco que acababa de comprar. "Tu no diguis res". Estaba dispuesta a robar las sandalias. Me pidió que saliera del establecimiento mostrando naturalidad, y la esperara frente al Museu Marés. Se alejó lentamente de mí, y de las dependientas, haciéndose la distraída mientras parecía buscar algún producto que le gustara. La perdí de vista. Seguí sus instrucciones, y salí sin problemas con su calzado viejo perfumando mi West light. La esperé un buen rato fumando nervioso frente al patio del museo, hasta que apareció con su mirada de Marnie y una sonrisa enorme en el rostro. Daba pasitos de baile con su nuevo calzado caro, cuyo precio había conseguido rebajar hasta cero.

-I si haguessin pitat?
-Hauria improvisat alguna història complicada. Com més complicada millor.


Ese tipo de personas siempre me ha magnetizado. Las observo con expresión seria, y escucho sus estrategias, sus cuentos que te engañan como a un chino. Siento envidia de no ser como ellas. Salvaje. Tomamos un par de cervezas en una terraza agradable para celebrar el éxito. Cuando yo iba a pagar la cuenta, me dijo que guardara el dinero. "Convido jo", y me arrastró de la camiseta, exigiéndome que caminara despacio hacia la salida, sin llamar la atención de los camareros. Cervezas gratis en Barcelona.

Estaba contenta por las sandalias italianas, y porque le habían ingresado la devolución de la Renta. Me invitó a cenar comida libanesa. Entre tabulés y arais, Marnie me contó su vida, su pánico al color rojo, su repulsión ante el contacto físico. Me habló de su caballo Forio. Creí sólo lo que pensé que debía creer (no soy tan simple como parezco). Esta vez, y por primera vez en toda la tarde-noche, estaba dispuesta a pagar. Pero el torpe camarero árabe tardaba en traer la cuenta. "Fem un sinpa (sin pagar)?", me preguntó. "Un altre?". "No ho trobes emocionant?". "Et dic la veritat?". "No cal, ja la sé". Nos levantamos de la mesa de manera decidida, y caminamos aparentando estar relajados por el boulevard fresco, esperando que nos detuviera una mano en el hombro. No llegaba, pero yo la presentía, en cualquier momento, posada en mi espalda. Una mano grande, enorme, de gigante beduino. Me dijo: "Ho estàs fent bé, sembles tranquil, ara no caiguis rodó que ja falta poc per desaparèixer de la seva vista".

Al doblar la esquina, sentí que necesitaba un trago de algo fuerte. Estaba a punto de comentárselo a Marnie, pero me contuve a tiempo. Demasiados sinpas para una sola jornada.

22 comentarios:

    Poddió, qué estrés!!

    Al segundo sinpa la que desaparece sin dejar huella soy yo...

     

    T'estic agafant por, nano... La història i tal com l'expliques... Quin iuiu!!! (I és el 2n cop que t'ho escric ja!)

     

    no t'avorreixes pas,paseante!
    coincideixo amb la xurri i la rita,tot plegat un pel massa per a mi...quins nervis!!!
    no sirvo para estas cosas

     

    A mi em sembla que exageres... no?

     

    Crec que la Marnie busca un home en plan Sean Connery per a que la tregui de les seves repulsions. I crec que ja l'ha trobat amb un paseante. A veure si besa tan bé com ell a la pel.li...

     

    ...eren les sandalies de turqueses??.
    Cason l´olla!...ja se m´han adelantat!!

     

    Aquesta amiga teva és una novata... El mestre dels "sinpa" és aquest Pascal Henry que ha fet el "sinpa" més famós de la història fins ara, marxant del Bulli després de les postres amb una excusa i sense deixar rastre!

    Ara que... "ya le vale" La que ha liat el paio... Espero que "pagui" la factura dels mossos que l'han estat buscant entre les roques de les cales!!

     

    jaja, estoy de acuerdo con gemma, te tenía que haber llevado al Bulli a emular a Henry, desde que leímos la noticia mi novio llama a los "sinpas": "Hacer una Pascalina", jajaja :D

    Me ha encantado la entrada :)

     

    Paseante, ais, que haurem de portar-te el berenar a la Modelo, amb una llima amagada jaja. I ens quedarem sense entrenador...

    Per cert, ja he tornat d'Itàlia. I voto pel cartell de la Betty. El del corte de mangas del 8 de març potser és massa agressiu.

    Ah, al Corte Inglés hi ha seguretas vestits de carrer camuflats. I vigila que els musulmans tallen les mans als lladres. A la teva edat. Quin exemple pels nebods!

     

    uau! si jo fóra una lladre també robaria sabates, sense dubte...

    Una de les millors històries que t'he llegit! :)

     

    Xurri, al primer sinpa te entra estrés. Al segundo te acostumbras. Y al tercero le encuentras el gusto :-)

    Rita, m'has de dir per què m'estàs agafant por. Jo només em deixava dur per la Marnie. A més, qui et diu que aquesta història sigui veritat?

    M, crec que la Marnie farà un seminari de "sinpas" aquest estiu. Si t'interessa, t'hi puc posar en contacte :-)

    Gemma, ja he dit abans que aquesta història podria ser perfectament inventada.

    Emily, també podria ser que jo busqués una Marnie per posar una mica de pebre en la meva vida convencional.

    Mk, jaja, fa dies vaig llegir el teu comentari i avui m'ha tornat a fer riure. M'agrada el teu sentit de l'humor.

    Gemma, és massa complicat el sistema Henry. Has de demanar taula al Bulli amb dos anys d'antelació. Robar un cotxe de gama alta per pujar a aquella cala amagada on Nostre Senyor va perdre l'espardenya. Mangar un vestit dels cars en una tenda vip del passeig de Gràcia (estan molt vigilades, ja ho hem comprobat aquests dies amb la Marnie). Massa lio tot plegat.

    Desconvencida, está bien eso de las pascalinas. Tu novio tiene imaginación. Veo que sóis de los nuestros. Os unís a la banda?

    Hola Khalina, m'alegra que hagis tornat. Ja m'explicaràs les vacances italianes. Aquests seguretas del CI els tenim controladíssims. Sempre són els mateixos :-) Em penso que amb els nebots començarem a fer "simpas" amb els polos del diumenge.

     

    Nimue, m'has escrit mentre jo responia els comentaris anteriors. Crec que ja ens va passar un altre dia això. Si ens sobra alguna sabata ja t'ho diré :-) Gràcies pel que has dit.

     

    Sort que al final va manar el seny i no li vares dir res, com be dius, masses "sinpas" per un dia.... He quedat esgotada!
    Espero que sigui ficció, je,je,je.. si no, com ja t'han dit: Quin estréssssss!

     

    Ja ho sabeu allò de què la realitat sempre supera la ficció?...

     

    Jo voto que la història és de bo de debò. ;-)

    Ai! Aquests relats m'animen a delinquir!

    Paseante, finalment tindré uns dies de vacances abans de començar el curro madrileny. Des d'allà seguiré on line els entrenaments.

     

    Jo també crec que la història de debó. A partir d'ara deixes de ser El paseante, ara seràs "el simpagante" (molt dolent)

     

    Hola Anna. No m'estresso fàcilment. La vida ja és massa complicada. Gràcies per entrar. Et llegiré. A veure si m'estresso amb les teves històries :-)

    Gemma, calla, que diré el nom de la teva amiga eh? Més ben dit, li posaré un renom. Em presentes una gent que deunidó. I ara semblo jo el lladregot. Joder. Estàs de vacances en aquell lloc amb el gos guapo?

    Alatrencada, no sé si et veuré aquí o allí, però ara fa temps que ningú em fa esperar dues hores i en tinc ganes :-) No delinqueixis eh? que és molt lleig.

    Jaja, molt dolent l'acudit Khalina. Ja t'explicaré un dia que fem unes tapes com va anar la història aquesta. Riuràs. Un petonet guapa.

     

    Khalina, jo el trobo boníssim!

    Simpagante, sí que estic en aquell lloc amb el gos guapo, però demà marxo a la terra de la boira!

    Per cert alatrencada, tu fas esperar dues hores al paseante? Doncs a mi el paseante em fa esperar més de mitja hora!!!

     

    M'encanta la película : Marnie , la ladrona...
    I ...no sabia que t'ajuntessis amb "aquest personal" i que tenies vocació de cleptòman, tot i que no ´ñes ben bé el sentit aquest, però...s'hi assembla!
    Ho tindré en compte!
    Bon pont, Paseante si en fas.

     

    Gemma, ja deus ser a la terra de la boira. Espero que en disfrutis. Aquests dies he llegit "Camí de sirga" que passa a prop d'on ets ara. I no expliquis que arribo tard a les cites, coi, que això és personal :-)

    Joana, m'hi vaig veure obligat per "aquest personal". De veritat :-) Que tinguis un bon pont.

     

    El que ens fa la calor amb la imaginació, eh?

    Que tú ets dels que arrives tard a les cites?

    Mira, anava a dir, quedem i anem a pendre alguna cosa, però odio a la gent que arriva tard.

     

    Doncs no quedem Menta, jaja. I si quedem, fem un "sinpa"?